RobenInge.reismee.nl

Oudtshoorn

Hallo allemaal,

we vonden het weer eens tijd voor een nieuw verhaal (is alweer drie dagen geleden dat we de laatste schreven). We hebben weer mooie foto's gemaakt en genoeg meegemaakt in de afgelopen dagen dus daar houden we jullie graag van op de hoogte!!

We zijn nu net een uurtje of twee in Oudtshoorn. Na zo'n beetje de hele dag in de shuttlebus, baz-bus en weer in een shuttlebus te hebben gezeten zijn we eindelijkop de plaats van bestemming. Oudtshoorn ligt wat meer in het binnenland dan de andere plaatsen waar we geweest zijn tot nu toe. Hele andere omgeving dan aan zee, maar dat gaan we de komende dagen wel uitzoeken.

Eergisteren hebben we een rondleiding door een township (soort ghettowijk) gehad. Deze rondleiding werd door een bewoner gegeven waardoor we een goede indruk hebben gekregen van hoe het is om in een township te wonen. We hebben er een aantal foto's van gemaakt die we onder het kopje 'zomaar wat mooie foto's' hebben gezet. Iedereen in de township wilde op de foto. Eerst dachten we dat ze dat gewoon leuk vonden, maar het bleek dat het de bedoeling is dat we de foto's opsturen naar degene die ons rondleidde. Hij geeft die foto's dan aan de bewoners. Zodoende hebben ze tenminste een foto van zichzelf... We hebben er dubbele gevoelens aan over gehouden.Aan de ene kant is het allemaal heel triest te zien hoe ze leven in letterlijk een vuilnisbelt. De huisjes van golfplaten en gevonden planken enzovoort. Aan de andere kant is het zo dat ze ook niet echt moeite doen om er verandering in te brengen. Als er bijvoorbeeld een nieuw gebouw wordt neergezet door de regering, dan is de kans groot dat deze gesloopt wordt door de bewoners. Vandalisme ten top in je eigen township. Zo is er een washok gebouwd zodat de bewoners hun was hygienisch kunnen doen en dit dient 24 uur per dag beveiligd te worden, omdat het anders door de eigen mensen wordt gesloopt!!!Ook werd ons door de eigenaar van de backpackerslodge verteld dat er op vrijdag nieuwe ramen in een huis waren gezet, en deze er maandag al weer uit waren gegooid.

Gisteren hebben we een fantastische wandeling gemaakt. De eigenaresse van de backpackerslodge is een fanatieke hiker en wilde ons graag meenemen naar de top van een berg. Deze berg was ruim 800 meter hoog, dus dat is voor ons amateurs een redelijke berg. We hebben schitterende uitzichten gezien en echte wilde dieren!! Een schorpioen, kameleon, cape sugarbird (grof vertaald: Kaap suikervogel?!) en een klipspringer (soort kleine antilope). Ook echt hele bijzondere planten gezien die we nog nooit eerder hadden gezien. Ze leken in geen enkel opzicht op planten en bloemen die wij in Nederland kennen. Overal natuurlijk foto's van gemaakt waarvan we enkele hebben toegevoegd op deze blog.

Oudtshoorn is van vroeger uit de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika dus morgen gaan we hopelijk een ritje maken op deze jongens (of meiden). Foto's zullen gegarandeerd volgen!!

Groetjes oud uitshoorn...,, eeuhh uit Oudtshoorn

Sanne

He Rob en Inge,
gave foto's zeg...vooral die pinguin, haha. Kunnen jullie er een voor me meebrengen? Lijkt me wel gezellig.
Echt bizar om te bedenken dat jullie dat echt allemaal aan het zien zijn nu. Het is zo volstrekt anders dan wat we hier kennen.
Nou, have fun!

Sanne

Marijke

Hallo Inge en Rob,

Bij jullie is het weer beter dan bij ons het regent hier namelijk.
Het is echt reuze om telkens te lezen en te zien wat jullie allemaal meemaken.
Wij hebben ook mooie planten en dieren hoor. Jullie kennen Jack, Tim en Jerry toch nog wel.
De foto's zijn wel heel erg mooi. Goeie camera hoor.
Bedankt voor het verjaardagskaartje. Ja we hebben die vandaag ontvangen. Snel he.
Nou de groetjes maar weer van Wilfried, Marloes en Marijke xxxxxxxxxxxxxxx

Lobke

Wauw, ziet weer sehr gut aus.... Heftig he, zulke townships, ga je toch straks heel anders kijken naar wat je eigenlijk allemaal hebt. Geniet ze maar weer,

groetjes van ons allemaal

joke en harry

wat heftig allemaal maar wat kunnen we tegelijkertijd jaloers worden dat jullie daar zitten en zoveel aparts te zien krijgen.
Die bloemen zijn geweldig zeg. Ik ga toch proberen uit te fiegelieren wat het precies zijn.
kusjes

marieke

hey hallo,

wat een gave dingen doen jullie daar allemaal.... (lees jaloers!!)

Echt prachtige foto's....

In ieder geval nog super veel plezier en ben benieuwd naar jullie struisvogelavontuur!!

Liefs Marieke

Richard

Hey Inge en Rob!

Wat een mooie foto's zeg. Wel heel vreemd om te horen dat de bewoners van de ghetto's nieuwe gebouwen afbreken. Stank voor dank, letterlijk.

Pittig he die bergwandelingen! Maar het uitzicht en de beesten/planten zijn in ieder geval erg mooi!

Geniet ervan en drink nog maar zo'n lekkere cocktail!

gr richard

Tante Ans (van oom Tonnie)

Hoi Inge en Rob,
Gister avond was ik op de verjaardag van je moeder en kwam de laptop voor de dag, zodat we enkele foto's en verhalen konden lezen van jullie reis.
Vandaar dat ik ook jullie reisadres heb,zodat ik ook iets van jullie kan mee genieten,want het zijn voor mij bekende plekjes waar jullie al zijn geweest,dat is dus voor mij,extra genieten.
Ja,de township,wat is dat triest he,wat leuk om jullie inf.daar over te lezen.Lieve mensen,geniet van dat prachtige land graag ik ga jullie reis volgen.
Veel liefs van mij met een dikke kus voor jullie beide

Elvira

Hey,

Het klinkt zo vet allemaal, en........zulke mooie foto's!
Geniet er nog even van!!

Liefs