Vervolg safari Etosha
Hello again...
gisteren zeiden we vandaag nog meer foto's op de blog te zetten en eventueel dingen te schrijven die we nog niet genoemd hadden. Nou ja, op de foto's zullen jullie toch nog iets langer moeten wachten. Het internet is hier traaaag. Onvoorstelbaar dat na een uur er nog steeds geen een foto is geupload. Gisteren was het internet duidelijk sneller, want toen konden we in twee uur tijd toch nog 9 foto's erop zetten. Ach ja, Windhoek is een grote stad en we hebben vanmiddag al een aantal internetcafe's gezien. Helaas zijn die op zondag niet open, dus dat wordt (waarschijnlijk) morgen.
We hebben een keer genoemd een vijf daagse wandelsafari te willen doen in Fish River Canyon. Hier zijn we verder niet meer op teruggekomen, dus dat doen we bij deze even. Die wandelsafari hebben we niet gedaan. De canyon was erg mooi maar het landschap zelf leek ons geen 5-daagse wandeling waard. Daar kwam bij dat het ontzettend warm was en je in de canyon nergens echt een schaduwplekje hebt... Pfff dat leek ons geen goed plan. In plaats daarvan hebben we een aantal andere hele leuke dingen gedaan. Zo zijn we naar Luderitz geweest. Een klein havenstadje in het diamantengebied. Vlakbij Luderitz ligt een spookstadje (Kolmanskop). Vroeger woonden hier diamantarbeiders, maar sinds lange tijd is de woestijn bezig haar inhaalslag te doen en het stadje langzaamaan op te slokken. Hierna zijn we via het gehucht Aus gereden om hopelijk de wilde paarden, waarom het bekend staat, te zien. We hebben er welgeteld een gezien!!!
Zoals in een eerder berichtje ook gezegt zijn we naar de Sossusvlei (vallei) geweest. Na deze duinenpartij zijn we naar het stadje Swakopmund gereden. Daar hebben we twee nachten in een backpackers gezeten en daar hebben we ook ons laatste berichtje achtergelaten. Tot aan die van gister natuurlijk. Ook nog even naar Walvisbaai geweest waar we pelikanen en flamingo's hebben gezien. Vervolgens doorgereden naar Brandberg wat beroemd is om The White Lady. Dit is een duizenden jaar oude rotsschildering door de San gemaakt. Ook nog de Vingerklip gezien, een imposante rechte rots die op een vinger lijkt. Nou ja.. met een beetje fantasie natuurlijk. Foto's volgen uiteraard wanneer het internet ons gunstiger gezind is. Daarna het Petrified forrest (versteende bos) bezocht. Dit zijn een hoop versteende boomstukken van zo'n 219 miljoen jaar oud. Ach.. je moet t gezien hebben zeggen ze dan. Vervolgens doorgereden naar de Organpipes (rotsen die lijken op orgelpijpen) en een oude uitgedoofde vulkaan. We gaan gewoon nog even door met dit lijstje. We zijn namelijk ook nog naar Twijfelfontein geweest waar we hele oude rotstekeningen hebben bekeken. Deze tekeningen zijn gemaakt door de San en dienden waarschijnlijk als soort lesboek voor de kinderen. Zelfs een zeehond was afgebeeld en die zie je toch pas zo'n 100 kilometer verderop. De San stonden erom bekend verre reizen te maken voor de jacht.
Toen naar skeleton coast... hmm dat was niet echt een succes. We wilden scheepswrakken en eventueel walvisskeletten zien, maar we vonden niets. Helaas dacht Rob dat de auto een 4x4 wagen was... Doordat de wind zeewaarts stond werden de duinen de weg op geblazen en werd de weg vrijwel onbegaanbaar op sommige plekken. Rob gaf flink gas bij.... maar helaas... de auto zat vast. Even leek het alsof de woestijn ook ons zou opslokken maar na flink graven kwamen we dan toch los. Natuurlijk is ook daar een foto van gemaakt. Aangezien we het warm hadden gekregen van al dat graven besloten we een duik in zee te nemen. Heerlijk in ons ondergoed, niemand die er was om onze zongebruinde lijven te zien. Helaas vanwege de wind en het zand toen maar weer teruggegaan waar we vandaan kwamen. Ons volgende doel was Etosha. Daarover hebben we al geschreven, dus we zijn weer klaar.
We weten niet wanneer iedereen op vakantie gaat en waar naar toe, maar we wilden iedereen wel graag een hele prettige vakantie toewensen. Mochten jullie iets met ons willen delen.... graag!!!
Groetjes van ons
Jeetje, jullie hebben het er maar druk mee! Vergeet niet ook te ontspannen, anders zijn jullie straks weer aan vakantie toe :D
Veel plezier!
Sanne
nou, morgen op weg naar Rome Maar wel wat ieletjes vergeleken met jullie reis.........
en over 5 dagen zijn we ook al weer thuis! Maar verderop in de vakantie gaan we toch nog een keer 14 dagen weg, dus het lijkt er al meer op!